Χορός

 

Το ταλέντο είναι ο βασικός παράγοντας εξέλιξης για τον κάθε χορευτή, αλλά χωρίς τη γνώση και τη δημιουργικότητα, που του δίνει η μόρφωση και τα ερεθίσματα από το έμπειρο περιβάλλον γύρω του, το ταλέντο παραμένει μια απλή προϋπόθεση. Η συνεργασία μας με το House of Performing Arts (HOPA) έχει δημιουργήσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα σπουδών χορού που δίνει τα εφόδια σε ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν με την τέχνη του χορού σε οποιοδήποτε καλλιτεχνικό χώρο. Βασική προϋπόθεση για την φοίτηση αποτελεί η αυξημένη χορευτική αντίληψη και η δημιουργικότητα του σπουδαστή και μελλοντικού επαγγελματία χορευτή. Με το μοναδικό στην Ελλάδα πρόγραμμα σπουδών που έχουμε αναπτύξει σε συνεργασία με τον Διευθυντή σπουδών χορού στο ΙΕΚ ΑΞΙΑ και Διευθυντή του House of Performing Arts (HOPA) Κίκη Κακουλλή, οι σπουδαστές μας αποκτούν πολύ γερές βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στον χορό.

Η εκπαίδευση βασίζεται στον κλασσικό, σύγχρονο και μοντέρνο χορό, την χορογραφία, και τον αυτοσχεδιασμό καθώς και σε βασικές γνώσεις ελληνικών παραδοσιακών χορών, latin, ballroom, social latin, hip-hop κ.α. Το θεωρητικό πρόγραμμα σπουδών καλύπτει την ιστορία του χορού και της τέχνης, τη μορφολογία, τη θεωρία και την ιστορία της μουσικής και την ανατομία. Παράλληλα υπάρχουν σεμιναριακού χαρακτήρα μαθήματα επιλογής, όπως ψυχολογία, παιδαγωγική, φωνητική, ηθοποιία, κινησιολογία κ.α. που μπορεί να επιλέξει ο σπουδαστής ώστε να εφοδιαστεί με γνώσεις και ερεθίσματα για την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς του. Διδάσκοντες είναι κορυφαία ονόματα του χορού στην Ελλάδα, καταξιωμένα με διεθνείς σπουδές και διακρίσεις.

 

Προφίλ ειδικότητας

 • Τι θα μάθω

  O κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ της ειδικότητας «Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού» έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές ικανότητες που τον καθιστούν ικανό:

  • Να γνωρίζει σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο τις αρχές του κλασικού και του σύγχρονου χορού.
  • Να έχει κατακτήσει τη βασική τεχνική του κλασικού και σύγχρονου χορού για να μπορεί να ανταποκριθεί στον όλο και υψηλότερο ανταγωνισμό και τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
  • Να συνειδητοποιεί τις αδυναμίες του και να ανακαλύπτει τεχνικές βελτίωσής του.
  • Να είναι σε θέση να αναζητήσει και να χρησιμοποιήσει στοιχεία ανατομίας, θεωρίας μουσικής, ιστορίας χορού και λοιπών θεωρητικών μαθημάτων.
  • Να μπορεί να αποδεσμευτεί από στερεότυπα κινήσεων και να εμπιστεύεται τη φυσική κίνηση ως συνεχή ροή ενέργειας στο χώρο.
  • Να γνωρίζει τα βασικά στοιχεία διαφόρων ειδών χορού, όπως: Ελληνικών, λατινοαμερικανικών, ευρωπαϊκών, χαρακτηριστικών ιστορικών χορών.

   

 • Διάρκεια σπουδών

  Η φοίτηση διαρκεί 4 εξάμηνα (Α-Β-Γ-Δ) και η Πρακτική Άσκηση (Μαθητεία) 960 ώρες και μπορεί να γίνεται κατά τη διάρκεια των εξαμήνων Γ, Δ ή μετά το Δ εξάμηνο σε φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις ή φορείς του δημοσίου/ιδιωτικού τομέα. Η περίοδος πρακτικής άσκησης μπορεί να είναι συνεχόμενη ή και τμηματική χωρίς να υπερβαίνει χρονικά το ένα (1) έτος.

  Το ΙΕΚ ΑΞΙΑ έχει διασυνδέσεις με τις σημαντικότερες σχολές χορού, θέατρα, μπαλέτα, σχολεία και άλλους συναφείς χώρους όπου οι σπουδαστές μας κάνουν τη μαθητεία τους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα γνωριμίας με την αγορά εργασίας. Από την υποχρέωση μαθητείας απαλλάσσονται οι σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα φοίτησης. Οι σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 40 ημερομίσθια στην ειδικότητα φοίτησης, μπορούν να τα προσμετρήσουν εφόσον το επιθυμούν.

   

 • Που θα εργαστώ

  Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού» είναι σε θέση να εργαστούν σε τομείς του θεάματος και των τεχνών, όπου υπάρχει η ανάγκη της παρουσίας ενός ικανού και καταρτισμένου επαγγελματία χορευτή.

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108
Κερατσίνι 18755

Τ: 210-4009955 & 210-4005997
F: 210-4312953

info@iek-axia.gr

Social Networks

Θέλετε να λαμβάνετε τα Newsletter μας?

Τελευταία Νέα

Με την στήριξη της