Γραφείο Μαθητείας & Εξέλιξης

 

Στο ΙΕΚ ΑΞΙΑ ο Σύμβουλος Μαθητείας και Εξέλιξης παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία του σπουδαστή από την επιλογή της ειδικότητας που του ταιριάζει μέχρι την καθοδήγηση για την εξασφάλιση της 1ης επαγγελματικής συνεργασίας πριν ακόμα από την αποφοίτηση! Ο Σύμβουλος Μαθητείας και Εξέλιξης

Πριν την εγγραφή μελετά τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του καθενός μέσα από ψυχομετρικά τεστ και κατευθύνει τον σπουδαστή στην ειδικότητα που του ταιριάζει.
Στην πορεία της φοίτησης φέρνει τον σπουδαστή σε επαφή με επιχειρήσεις της ειδικότητάς του εξασφαλίζοντάς του πρακτική άσκηση (μαθητεία) σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Διοργανώνει «Ημέρες Καριέρας» όπου διακεκριμένοι επαγγελματίες περιγράφουν το επάγγελμά τους, αλλά και αναζητούν τους μελλοντικούς τους συνεργάτες ανάμεσα στους σπουδαστές μας.
Καθοδηγεί τον σπουδαστή στη σωστή σύνταξη του βιογραφικού του και cover letter, και του μαθαίνει τεχνικές επαγγελματικής συνέντευξης και παρουσίας.
Διδάσκει στον σπουδαστή τεχνικές αναζήτησης εργασίας στο διαδίκτυο.
Βοηθά τον σπουδαστή να συντάξει το δικό του Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Δεξιοτήτων και το Διαβατήριο Γλωσσών (Europass).
Υποδεικνύει τη συμμετοχή του σπουδαστή σε επαγγελματικούς διαγωνισμούς.
Πριν την αποφοίτηση ενημερώνει τον σπουδαστή για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Ενημερώνει τον σπουδαστή για το πώς θα γίνει ο ίδιος εργοδότης, εκμεταλλευόμενος προγράμματα χρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων.

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108
Κερατσίνι 18756

Τ: 210-4009955 & 210-4005997
F: 210-4312953

info@iek-axia.gr

Social Networks

Τελευταία Νέα

Με την στήριξη της