Η προστασία και διατήρηση της ανεκτίμητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη χώρα μας. Ο ρόλος του επαγγελματία "Φύλακα Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων" είναι εξαιρετικά σημαντικός όχι μόνο για την ασφάλεια τους αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Μία καριέρα στον τουρισμό, εκτός από την εμπειρία της επαφής με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, δίνει και τη σιγουριά της σταθερής επαγγελματικής προοπτικής. Ο τουρισμός είναι βασικός άξονας της ελληνικής οικονομίας και στο μέλλον αναμένεται να παίξει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο. Το τουριστικό προϊόν της χώρας μας έχει ξεπεράσει την απλή έννοια της ελληνικής φιλοξενίας και διευρύνεται συνεχώς με υψηλές απαιτήσεις ποιότητας. Οι σπουδές στην ειδικότητα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων» δημιουργούν στελέχη που διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών φιλοξενίας σύμφωνα με διεθνή standards ποιότητας.

Ο διπλωματούχος της ειδικότητας “Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών” είναι εκείνος που θα καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες σε θέματα πρόληψης και καταστολής παραβατικών συμπεριφορών, που θα συμβάλει στην ασφάλεια και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών τόσο από τους εγχώριους όσο και από τους εισαγόμενους εγκληματίες. Το “Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών” με τη σωστή κατάρτιση μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η υπηρεσία στην οποία υπηρετεί ή ο πελάτης που του εμπιστεύεται την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του.

Ο κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές στάσεις που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί σε κέντρα προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακούς σταθμούς) ή κέντρα ειδικής αγωγής, που φιλοξενούν βρέφη και νήπια ηλικίας 0-6 χρόνων.

Το αντικείμενο της εργασίας του δημοσιογράφου αφορά ολόκληρη την παραγωγή της είδησης από την πηγή μέχρι και τη μετάδοση. Σε οποιοδήποτε μέσο και αν εργάζεται ο δημοσιογράφος ανατρέχει στις πηγές της είδησης, τις επεξεργάζεται, συντάσσει την είδηση και κατόπιν την μεταδίδει. Κάθε δημοσιογράφος μπορεί να ασχολείται με έναν ή με περισσότερους από τους παραπάνω τομείς.

Το ευρύτατο αντικείμενο του αθλητικού συντάκτη είναι ότι συμβαίνει στον αθλητισμό. Μιας ειδικότητας που, τα τελευταία χρόνια, με την πληθώρα των παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων, αλλά και την "έκρηξη" στο χώρο των ΜΜΕ (ιδιωτική τηλεόραση, ιδιωτική ραδιοφωνία, αύξηση αθλητικών εφημερίδων, αναδιοργάνωση των ομάδων σε επαγγελματικά πρότυπα), αναβαθμίστηκε σημαντικά.

Οι υψηλές κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων, η δημιουργία ειδικών ένθετων στα πολιτικά φύλλα, οι μεγάλες τηλεθεάσεις αγώνων, αλλά και οι ελληνικές επιτυχίες σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, άνοιξαν την αγορά του επαγγέλματος και αύξησαν τις ανάγκες για αρτιότερη κατάρτιση των αθλητικών συντακτών, που σε τίποτα δε μοιάζουν με τους συναδέλφους τους των περασμένων χρόνων.

 

O κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα “Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης”με την υψηλή του κατάρτιση είναι ικανός στις κομμώσεις ανδρών και γυναικών καθώς και σε εργασίες περιποίησης κόμης, όπως αποχρωματισμός, βαφή, βοστρίχωση (περμανάντ), αποσγούρωση κ.λ.π. Η κατάρτισή του επεκτείνεται στην οργάνωση, διοίκηση, διαχείριση και μάρκετινγκ στο χώρο του κομμωτηρίου και στην αγορά. Οι εργασίες των κομμωτών γίνονται σε χώρους εξοπλισμένους με ειδικά μηχανήματα και όργανα, τηρουμένων όλων των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας. 

 

 

Ο κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ. «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής» έχει αποκτήσει γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματική νοοτροπία που τον καθιστούν ικανό στην περιποίηση χεριών και ποδιών και μπορεί να εφαρμόσει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής -ατομικής και χώρου-, τη σημασία της καθαριότητας γενικά και ειδικά της αποστείρωσης εργαλείων για την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών τους καθώς και τους κανόνες παροχής πρώτων – άμεσων βοηθειών σε περιπτώσεις αλλεργικών συμβάντων-ατυχημάτων-λιποθυμιών κ.λπ. κατά τη διάρκεια εφαρμογής των σχετικών τεχνικών εργασιών.

Ο Αισθητικός ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που απουσίαζε από το χώρο του τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η περιποίηση των ποδιών να γίνεται από ελάχιστους επαγγελματίες του είδους, οι γνώσεις των οποίων είναι συνήθως εμπειρικές.

 

 

Ο κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα “Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ” έχει τις γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές στάσεις που τον/την καθιστούν ικανό/ή να διεκπεραιώσει την οργάνωση, τον προγραμματισμό και έλεγχο της εργασίας, την καλή συνεργασία με τους πελάτες και τους συνεργάτες, τη σωστή οργάνωση ενός Ινστιτούτου, τη σωστή επικοινωνία, την τήρηση των Βασικών αρχών Υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108
Κερατσίνι 18756

Τ: 210-4009955 & 210-4005997
F: 210-4312953

info@iek-axia.gr

Social Networks

Τελευταία Νέα

Με την στήριξη της