Αθλητική Δημοσιογραφία

Το ευρύτατο αντικείμενο του αθλητικού συντάκτη είναι ότι συμβαίνει στον αθλητισμό. Μιας ειδικότητας που, τα τελευταία χρόνια, με την πληθώρα των παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων, αλλά και την "έκρηξη" στο χώρο των ΜΜΕ (ιδιωτική τηλεόραση, ιδιωτική ραδιοφωνία, αύξηση αθλητικών εφημερίδων, αναδιοργάνωση των ομάδων σε επαγγελματικά πρότυπα), αναβαθμίστηκε σημαντικά.

Οι υψηλές κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων, η δημιουργία ειδικών ένθετων στα πολιτικά φύλλα, οι μεγάλες τηλεθεάσεις αγώνων, αλλά και οι ελληνικές επιτυχίες σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, άνοιξαν την αγορά του επαγγέλματος και αύξησαν τις ανάγκες για αρτιότερη κατάρτιση των αθλητικών συντακτών, που σε τίποτα δε μοιάζουν με τους συναδέλφους τους των περασμένων χρόνων.

Προφίλ ειδικότητας

 • Τι θα μάθω

  Μπορεί το ποδόσφαιρο να παραμένει ο "βασιλιάς των σπορ", αλλά οι μεγάλες επιτυχίες στο μπάσκετ, την άρση βαρών, το βόλεϊ και το στίβο έφεραν περισσότερο κόσμο κοντά στον αθλητισμό, άρα περισσότερους αναγνώστες, ακροατές και τηλεθεατές. Η αναβάθμιση πολλών, άγνωστων έως χθες, αθλημάτων, αλλά και η επαγγελματική οργάνωση όλων σχεδόν των συλλόγων δημιούργησαν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Η χρήση του Η/Υ, η γνώση μιας ή και δύο ξένων γλωσσών, η αξιοποίηση του διαδικτύου, η εξειδίκευση σε νέα αθλήματα (καταδύσεις, ιππασία, χόκεϊ, κ.ά.), η εκπαίδευση στην τεχνολογία της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, η γνώση Αθλητικής Ιστορίας, ελληνικής και παγκόσμιας, αλλά και η απόκτηση γνώσεων σε θέματα management, χορηγιών και marketing θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία για τον αθλητικό συντάκτη του 21ου αιώνα.

 • Που θα εργαστώ

  Οι Αθλητικοί Συντάκτες, που θα προετοιμαστούν κατάλληλα για την άσκηση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, έχουν σήμερα πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης. Οι τομείς όπου μπορούν να απασχοληθούν είναι:

  • Σε τηλεοπτικά κανάλια (ιδιωτικά ή κρατικά)
  • Σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ιδιωτικούς ή κρατικούς)
  • Σε εφημερίδες (αθλητικές - πολιτικές)
  • Στον περιοδικό Τύπο
  • Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε.) ή σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Ρόιτερς, Ασοσιέιτεντ Πρες, Ansa)
  • Στα γραφεία Τύπου σωματείων, ομοσπονδιών ή διαφόρων αθλητικών διοργανώσεων
  • Σε εταιρείες αθλητικού Marketing – Management
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Δημοσιογραφία Συντακτών & Ρεπόρτερ Κομμωτική

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108
Κερατσίνι 18756

Τ: 210-4009955 & 210-4005997
F: 210-4312953

info@iek-axia.gr

Social Networks

Τελευταία Νέα

Με την στήριξη της