Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων

Μία καριέρα στον τουρισμό, εκτός από την εμπειρία της επαφής με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, δίνει και τη σιγουριά της σταθερής επαγγελματικής προοπτικής. Ο τουρισμός είναι βασικός άξονας της ελληνικής οικονομίας και στο μέλλον αναμένεται να παίξει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο. Το τουριστικό προϊόν της χώρας μας έχει ξεπεράσει την απλή έννοια της ελληνικής φιλοξενίας και διευρύνεται συνεχώς με υψηλές απαιτήσεις ποιότητας. Οι σπουδές στην ειδικότητα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων» δημιουργούν στελέχη που διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών φιλοξενίας σύμφωνα με διεθνή standards ποιότητας.

Προφίλ ειδικότητας

 • Τι θα μάθω

  Το επάγγελμα αυτό μπορεί να ασκηθεί σε διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα: ξενοδοχεία οποιουδήποτε μεγέθους, κέντρα υποδοχής (ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, νέων κλπ.), κρουαζιέρες, κάμπινγκ κλπ., χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων πολυτελείας. Το επαγγελματικό περιβάλλον καλύπτει επομένως πολλούς τύπους εργασιακών χώρων προσφέροντας τη δυνατότητα απασχόλησης σε ποικίλες δραστηριότητες ή θέσεις εργασίας.

  Στο πλαίσιο οργάνωσης της υποδοχής και φιλοξενίας, επικοινωνίας με τον πελάτη μετά την αναχώρησή του, ο υπεύθυνος διαμονής προβαίνει στους αναγκαίους διακανονισμούς, τόσο όσον αφορά το δικό του πόστο όσο και τις λοιπές υπηρεσίες των εγκαταστάσεων διαμονής και φιλοξενίας, προκειμένου η διαμονή του πελάτη να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες του. Συντονίζει τις ενέργειες διαχείρισης που αφορούν την έκδοση τιμολογίων, επιβλέπει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, βασίζεται στις υπηρεσίες υποδοχής για την προβολή της εικόνας της επιχείρησης και παρακολουθεί ο ίδιος τον φάκελο του πελάτη προκειμένου να εξασφαλίσει την αφοσίωσή του.

  Στο πλαίσιο της στρατηγικής αξιοποίησης της επιχείρησης, εμπλέκεται στην καθοδήγηση της εμπορικής πολιτικής, συμμετέχει στην δρομολόγηση προωθητικών δράσεων και συμβάλλει στην εφαρμογή ενός συστήματος ποιότητας.

  Γενικά, βασιζόμενος στις εντολές εργασίας και λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες διατάξεις, την συνήθως ακολουθούμενη πρακτική, ιδιαίτερα της φιλοξενίας, της αποδοτικότητας και της πρόληψης των ατυχημάτων, εκτελεί υπεύθυνα τις ακόλουθες κύριες επαγγελματικές δραστηριότητες :

  • Υποδοχή των πελατών στο ξενοδοχείο και εκτέλεση των σχετικών εργασιών στο θυρωρείο και στην υποδοχή.
  • Προετοιμασία και λοιπές εργασίες στα δωμάτια και στους ορόφους του ξενοδοχείου.
  • Προμήθεια και διαχείριση του υλικού και των εμπορευμάτων.
  • Πώληση και σερβίρισμα φαγητών και κρασιών στο εστιατόριο.
  • Παρασκευή και σερβίρισμα κοκτέιλ και αλκοολούχων η μη ποτών στο Μπαρ.
  • Οργάνωση και διοίκηση μικρών ξενοδοχειακών - Επισιτιστικών επιχειρήσεων.
 • Που θα εργαστώ
  • Ο κάτοχος διπλώματος Ι. Ε. Κ. στην ειδικότητα "Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία)" έχει πιστοποιημένες γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές στάσεις που τον καθιστούν ικανό να εργασθεί σε κάθε είδους ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, camping, motels, pensions, κέντρα διακοπών κ.λ.π.) και ειδικότερα στα διάφορα τμήματα αυτών, όπως : υποδοχή, θυρωρείο, εστιατόριο, bar, εσωτερικός έλεγχος, τμήμα τροφίμων και ποτών.
  • Επιπλέον είναι ικανός να απασχοληθεί σε κάθε είδους επισιτιστικές επιχειρήσεις (εστιατόρια, bar, catering, fast food κ.λ.π.)
  • Επίσης μετά από σχετική εμπειρία, μπορεί να εξελιχθεί σε ανώτερο στέλεχος των ως άνω επιχειρήσεων η και να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και διοίκηση μικρών επιχειρήσεων του ως άνω τύπου.
  • Ακόμη, είναι σε θέση να εργασθεί σε αντίστοιχες ειδικότητες σκαφών αναψυχής και κρουαζιερόπλοιων.
  • Τέλος, ο ειδικός ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας, μπορεί να εργάζεται με εξαρτημένη σχέση εργασίας η αυτόνομα.

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108
Κερατσίνι 18756

Τ: 210-4009955 & 210-4005997
F: 210-4312953

info@iek-axia.gr

Social Networks

Τελευταία Νέα

Με την στήριξη της