Χορός

 

Στόχος μας στην ειδικότητα «Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού» είναι να δημιουργήσουμε επαγγελματίες με σφαιρική γνώση στο αντικείμενο του Χορού, με καλλιτεχνική αντίληψη και ευαισθησία εφοδιάζοντάς τους με κρατική αναγνώριση των προσόντων τους.

Η εκπαίδευση βασίζεται στον κλασσικό, σύγχρονο και μοντέρνο χορό, την χορογραφία, και τον αυτοσχεδιασμό καθώς και ελληνικών παραδοσιακών χορών, latin, musical, hip-hop κ.α. Το θεωρητικό πρόγραμμα σπουδών καλύπτει την ιστορία του χορού και της τέχνης, τη μορφολογία, τη θεωρία και την ιστορία της μουσικής και την ανατομία. Παράλληλα οι σπουδαστές παρακολουθούν μαθήματα στη φωνητική, στην υποκριτική και στην κινησιολογία ώστε να ενισχύσουν το καλλιτεχνικό τους προφίλ. Διδάσκοντες είναι κορυφαία ονόματα του χορού στην Ελλάδα, καταξιωμένα με διεθνείς σπουδές και διακρίσεις.

 

Προφίλ ειδικότητας

 • Τι θα μάθω

  O κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ της ειδικότητας «Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού» έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές ικανότητες που τον καθιστούν ικανό:

  • Να γνωρίζει σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο τις αρχές του κλασικού και του σύγχρονου χορού.
  • Να έχει κατακτήσει τη βασική τεχνική του κλασικού και σύγχρονου χορού για να μπορεί να ανταποκριθεί στον όλο και υψηλότερο ανταγωνισμό και τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
  • Να συνειδητοποιεί τις αδυναμίες του και να ανακαλύπτει τεχνικές βελτίωσής του.
  • Να είναι σε θέση να αναζητήσει και να χρησιμοποιήσει στοιχεία ανατομίας, θεωρίας μουσικής, ιστορίας χορού και λοιπών θεωρητικών μαθημάτων.
  • Να μπορεί να αποδεσμευτεί από στερεότυπα κινήσεων και να εμπιστεύεται τη φυσική κίνηση ως συνεχή ροή ενέργειας στο χώρο.
  • Να γνωρίζει τα βασικά στοιχεία διαφόρων ειδών χορού, όπως: Ελληνικών, λατινοαμερικανικών, ευρωπαϊκών, χαρακτηριστικών ιστορικών χορών.

   

 • Διάρκεια σπουδών

  Η φοίτηση διαρκεί 4 εξάμηνα (Α-Β-Γ-Δ) και η Πρακτική Άσκηση (Μαθητεία) 960 ώρες και μπορεί να γίνεται κατά τη διάρκεια των εξαμήνων Γ, Δ ή μετά το Δ εξάμηνο σε φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις ή φορείς του δημοσίου/ιδιωτικού τομέα. Η περίοδος πρακτικής άσκησης μπορεί να είναι συνεχόμενη ή και τμηματική χωρίς να υπερβαίνει χρονικά το ένα (1) έτος.

  Το ΙΕΚ ΑΞΙΑ έχει διασυνδέσεις με τις σημαντικότερες σχολές χορού, θέατρα, μπαλέτα, σχολεία και άλλους συναφείς χώρους όπου οι σπουδαστές μας κάνουν τη μαθητεία τους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα γνωριμίας με την αγορά εργασίας. Από την υποχρέωση μαθητείας απαλλάσσονται οι σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα φοίτησης. Οι σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 40 ημερομίσθια στην ειδικότητα φοίτησης, μπορούν να τα προσμετρήσουν εφόσον το επιθυμούν.

   

 • Που θα εργαστώ

  Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Εφαρμοσμένες Τέχνες Χορού» είναι σε θέση να εργαστούν σε τομείς του θεάματος και των τεχνών: θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση, ερασιτεχνικές σχολές, επαγγελματικές ομάδες χορού κ.α.

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108
Κερατσίνι 18756

Τ: 210-4009955 & 210-4005997
F: 210-4312953

info@iek-axia.gr

Social Networks

Τελευταία Νέα

Με την στήριξη της