Οι κύριες δραστηριότητες του πιστοποιημένου, στην ειδικότητα «Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ» αφορούν σε επαγγέλματα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών, όπως αυτά καθορίζονται από την Ε.Ε.

Εκτελεί αυτόνομα, εγκαίρως και με υπευθυνότητα τεχνικές εργασίες επί του λογισμικού του Πληροφοριακού συστήματος ή των ανεξάρτητων Η/Υ, εφαρμόζοντας τις γενικές και ειδικές οδηγίες του κατασκευαστή του λογισμικού.

Αναπτύσσει αυτόνομα ή συμμετέχοντας σε ομάδες ανάπτυξης, εφαρμογές πληροφορικής (application software) κατανοώντας τις λειτουργικές απαιτήσεις, όπως αυτές διατυπώνονται σε αντίστοιχα κείμενα (ανάλυση απαιτήσεων) ή μέσω των οδηγιών του υπεύθυνου ανάπτυξης (αναλυτή).

Σ’ ένα κόσμο που ζει όλο και περισσότερο ψηφιακά μέσα από το smart-phone, το tablet και τον Η/Υ, είναι περιζήτητοι οι προγραμματιστές που δημιουργούν τα κατάλληλα προγράμματα και εφαρμογές. Οι σπουδές στην ειδικότητα "Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / Web designer – Developer / Video games)" δίνουν όλα τα επαγγελματικά εργαλεία για την δημιουργία ιστοσελίδων, e-shops, εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και tablets, και ψυχαγωγικά video-games. Προσανατολίζουν τον σπουδαστή στην αυξανόμενη χρήση των social media και Google ads για την προβολή προϊόντων και εταιρειών. Μπορεί επίσης να διενεργεί, αυτόνομα ή ως μέλος ομάδας, επεξεργασία στοιχείων, σύνθεση εφαρμογών και έλεγχο τελικού προϊόντος πολυμέσων, καθώς και να συντελέσει στην “αποσφαλμάτωση”, αναβάθμιση ή και αξιολόγηση εφαρμογών πολυμέσων.

Ο διπλωματούχος της ειδικότητας "Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / Web designer – Developer / Video games)" έχει τις γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές δυνατότητες που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί ως προγραμματιστής στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα,  σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών παραγωγής λογισμικού, ή και ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Ο απόφοιτος των Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Τέχνη σκίτσου – Εικονογραφίας – Γραφικών» έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές τάσεις που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί στην παραγωγή εικονογράφησης βιβλίου, εντύπου, σκίτσου, γελοιογραφίας, κόμικ, καρικατούρας, ηλεκτρονικής εικόνας, είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας (freelance illustrator) είτε ως στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας, είτε ως εκπαιδευτής σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. και παρεμφερείς σχολές.

 

O «Γραφίστας εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων» διακρίνεται για την άρτια κατάρτισή του γύρω από τη σύγχρονη τεχνολογία και τις δημιουργικές της εφαρμογές στον κλάδο των γραφικών τεχνών και των πολυμέσων. O χώρος της έντυπης και ηλεκτρονικής σχεδίασης επικοινωνιακού υλικού αποτελεί τον κατ’ εξοχήν τομέα των δραστηριοτήτων του. 

Είναι σε θέση να εκτελεί προσχέδια χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, να διεκπεραιώνει γραφιστική εργασία υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του καλλιτεχνικού επιμελητή και να παρακολουθεί την παραγωγή της εργασίας σε όλα της τα στάδια μέχρι την παράδοση του έργου στον πελάτη.

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108
Κερατσίνι 18756

Τ: 210-4009955 & 210-4005997
F: 210-4312953

info@iek-axia.gr

Social Networks

Τελευταία Νέα

Με την στήριξη της